Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Cerita Tentang Charity Run

Assalamualaikum.....

Larian amal yang aku nak sangat join ni adalah antara charity run kali kedua aku. Sape yang taktaw pasal charity run ni boleh baca Larian Amal : Hear For You Charity Run . Paham-paham jelah aku nih bab lari-lari lemah sikit tapi lau bab shopping i'm no. 1 so tak mustahil ni baru kali kedua wakawaka..eksaited dia takyah citerlah walaupon aku sorang jer eksaited lebih, yang si farah and faezah lagi sadisss diorang anti-larian, awal-awal dah kata taknak, takpe aku suke orang jujur nih hahaha maka aku sorang jelah yang join.

Beberapa hari sebelom larian ni, pihak penganjur dah email siap-siap suruh aku amik running kit kat Kolej Tun Syed Nasir (near by tasik titiwangsa) sebelom kul 7 pm. Aku yang sememangnya fail selok-belok jalan ni haruslah menyusahkan si farah tuk teman aku pi amik running kit nih. Farah redho jelah, lepas abis keje petang rabu aritu terus pecut ke destinasi. Nasib baik sempat weh 6.45 pm baru sampai. Alhamdulillah bangga sangat ada driver hebat …

Tawaran Biasiswa Curtin University Australia

Assalamualaikum.....


Ibarat orang mengantuk disorongkan bantal, ecehhh mukadimah orang tengah mengantuk tapi gigih jugak nak menaip bertabahlah uollss baca apa yang aku nak melalut nih.

Kalau diberi peluang untuk sambung balik study, siap ada biasiswa bagai sapa taknak wehh tambah-tambah untuk aku yang setakat ada diploma nih hahh tsskkk...redho jelah sebab aku bukan jenis pulun  nak study pon miahaha tapi kalau rezeki nak amik degree ke master ada depan mata alhamdulillah sangat, sujud syukur barangkali.

Bagi aku ini ibarat peluang keemasan kot, dari zaman muda remaja memang cita-cita nak study obersi. Menitik airmata darah wei tengok member seret beg kat epot nak pi study obersi. Aku?? hanya mampu tengok jelah, tulah sape suruh spm dulu tak pulun baca buku biologi, fizik,kimia dan seangkatan subjek?? hafal segala mak nenek dalam buku tuh?? Lau tak gerenti straight A's (mata ke atas,tangan ke bahu). Atleast, rezeki aku study obersi tercapai jugak sebab dapat kolej nursing kat Kuchin…

Kisah Disebalik Renew Passport : Part 1

Assalamualaikum.....

Nak dijadikan citer,khamis lepas ingatkan nak amik waktu kelepasan untuk keluar office. Ni semua semata-mata nak pi renew passport tapi cuaca tak mengizinkan, dari pagi sampai tengahari hujan lebat sangat,so aku sedapkan hati lepas abis waktu keje kul 5 nanti terus pecut pi sana. Tup tup lepas lunch and siap-siap nak solat, tengok luar tingkap office aihhh cerah semacam la plak, hujan dah reda hurmmm dalam hati frust menonggeng jugak la sebab takut tak sempat nak renew passport gara-gara emergency trip yang aku rancang sobsob. Kalau ikut hati ingat nak main redah jer kat airport tu tapi lepas dapat feedback dari kawan fb terus decide nak renew.

Balik keje terus kelam-kabut, mandi pon tak sempat, terus pecut pi UTC Pudu. Alhamdulillah sampai jer kat UTC  tengok orang macam tak ramai, so cepat sikit passport nak siap. Tapi aku ni jenis clumsy sikit bhahaha no giliran 1624, tapi bila imigresen announce no 1622 terus aku pi pecut duduk tahap selesa kat kaunter. Siap aka…

Larian Amal : Hear For You Charity Run

Assalamualaikum.....

Sedagha dan sedaghi weekend selalu lepak rumah kan?? Kaki selalu menjalar ke shopping mall?? Apa kata minggu akan datang kita buat kelainan sikit, kasi lemak degil pecah meletoppss, kasi body fit sikit baru lah nampak anggun like Angelinah Jolly uollss gegurl, yang abang kacak kat luar sana boleh amik feel jadi Ben Ashaari hehehe ( ada jugak kena tibai nih). Sori abang Ben pinjam nama sat nohh.






So sape yang teringin melibatkan diri dalam larian amal anjuran UKM, boleh tanya maklumat lanjut seperti di talian kat gambar atas tuh eh.Objektif  utama larian amal ini adalah bertujuan untuk mempromosikan Hari Karnival Pendengaran 2014, disamping meningkatkan kesedaran orang ramai di luar sana.
Registration Fee RM30
Sila berlari dengan gigih taw uollss coz Siemens will sponsor hearing aids according to the number of loops made around Tasik Titiwangsa by all runners. Satu pusingan RM50 okehh tapi all runners ada limit sampai 4 loops sahaja. Abis jer larian amal tersebut, if uo…

Terjagakah Talian Hayat Aku??

Assalamualaikum....

 Hubungan antara manusia seboleh-bolehnya kita nak jaga. Hubungan antara mak ayah, suami dan isteri mahupon antara kawan-kawan disekeliling kita sebolehnya,nak tak nak kena jaga, kena jaga hati diorang 'kemah keming' tapi hati sendiri takde maknanya orang lain nak jaga.Tapi pernah tak kita fikir hubungan kita dengan Yang Maha Pencipta macam mana??Elok terjaga atau tidak?? Subhanallah kadang-kadang aku pon tergolong dalam kalangan yang lalai. Mudahnya hati ini lalai dengan nikmat duniawi yang ternyata sementara.





Bila aku kata aku sedang berubah, kadangkala diri ini terbabas juga Maka tegurlah, bukan menghukum Sayangilah, bukan memfitnah Maafkanlah, bukan membenci Mudahkanlah, bukan menyusahkan
Jadi ingatkanlah aku, bukan mengejek Kerana diri ini masih lemah  Mudah terlupa, mudah terleka Bantulah aku duhai teman
Bimbinglah aku Ya Allah Kerana Engkaulah satu-satu talian hayat yang aku ada







Missing MH370 Plane

Assalamualaikum



This bought tears in my eyes : 
"MH370, this is a air traffic controller hoping of seeing you, if you can hear us please maintain current altitude and fly direct to destination. We have got your approval for direct, other airlines will try to avoid your routing. We are happy to give you priority to land. Weather enroute is good and Beijing temperature is 5 deg celcius, a little bit cold. When landed please wear your winter coat and remember to hug your love one on arrival. They love you so much.Good day"




It's a worldwide news coverage,it's a tragedy beyond our control..nobody's fault. Pray all the family member be strong. Whatever religion you are,nothing beyond His control..as a Muslim we have to believe that.


Dont make fun of what happen with MH 370. We are talking about innocent people in there. Even we can't go there to save them..at least show the respect and pray for them. Its not funny if these thing involved your family or friend. Please. …

Air Asia Big Shots Day

Assalamualaikum..
Sanggup taw iolls bersengkang mata gara-gara promo Air Asia ni. Ke korea kah kita?? hahaha mana tau leh jumpa buah hati iolls si Lee Min Ho tu kihkih, tapi hampeh website dia server down la plak dah sejam ni hah tak dapat bukak jugak website dia tuhhh...please la upgrade sikit.







Bukan Air Asia jer taw, MAS pon taknak kalah..perang besar nampak gaya, ni nak balas dendam pasal nasi lemak telanjang ke apa nih kihkih. Insyaallah lau ada rezeki rembat seat yang murah boleh dah la planning for next year trip..yuhoooo 




Jenuhlah nak tunggu camni. Tarik selimut tido.








Istanbul : Teaser

Assalamualaikum...

Alhamdulillah dah genap 7 hari bercuti di turki insyaallah 8hb nati dah pulang ke pangkal jalan.So tak nak citer panjang iollss kasi teaser jer nati tak eksaited plak nak story mory kannnn.. Till then bye.







2014 Istanbul Aku Datang

Assalamualaikum

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk meneruskan kehidupan pada tahun 2014. Angan-angan 2014 nak makin rajin berblog tapi hampeh wal hancussss, iolls hanya mampu blogwalking sepanjang meniti hari-hari 2014. Terima kasih banyak-banyak buat kengkawan blogger yang sudi singgah kat blog mati segan hidup tak mau ni..sayang korang =)
Kalau nak diringkaskan sepanjang tahun lepas alhamdulillah banyak perkara berlaku yang mematangkan diri aku. Jatuh bangun aku dalam mengejar cita-cita banyak mengajar aku erti sabar dan benarlah tak semua apa yang kita inginkan akan jadi milik kita. Subhanaallah baru aku sedar selama ni aku leka dalam mengejar keinginan yang tiada penghujung. Sorrylah yer taip entri ni malam buta (semalam) so jiwang dia lain macam cikit bhahahaa.
Sebenarnya banyak benda sangat aku nak citer tapi bila fikir balik hurmm simpan jelah dalam hati peram sampai berulat haha. Yang boleh kongsi tu aku kongsi la yer. Actually  banyak giler kot aku terhutang entri trave…