Skip to main content

Istanbul : Teaser

Assalamualaikum...


Alhamdulillah dah genap 7 hari bercuti di turki insyaallah 8hb nati dah pulang ke pangkal jalan.So tak nak citer panjang iollss kasi teaser jer nati tak eksaited plak nak story mory kannnn..
Till then bye.








Comments

Jea Mohamad said…
Teaser je or ada full story ti?

Bestnya Istanbul!
Jari Manis said…
buat I bertambah jelezzz tau...cepat bali update citer ehehehe

Cantik lah winter coat warna putih tu..org nya pun sweet
HaFizaH aYu said…
Insyaallah akan update full story..skunk kpala still tingtong huhu
HaFizaH aYu said…
Jm nati kt pi istanbul sma2 plak tau..nk repeat mn yg xsmpt nk cover..hehe tq jm
Dkna Abza said…
wah!! bestnya dapat pergi ke negara orang
HaFizaH aYu said…
Alhamdulillah dkna apepon mesia ttp dihati taw ♥
Muhammad Taufiq said…
Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)
syieda said…
Wow istanbul. Seronoknya!
Zaza said…
o.O kamu letak blog saya sbagai 'my blog list'? i amazed and thank you. anyway datang la UK bila2, i bawak you jalan. teringin jugak nak pergi turkey hmm hmm tpi x dek rezeki lgi. wuwuwuw

Popular posts from this blog

Selamat Hari Raya 2017

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya!!!

Ya Allah rindunya nak membebel balik kat blog nih. Dah berkurun tak update langsung. Tiba-tiba hari ni datang mood balik nak menaip nak lepas kempunan hehe. Jari-jemari kaku almaklum la dah bertahun tinggalkan dunia blog. Alhamdulillah walaupun dah lama tak bersiaran, masih lagi diberi kesempatan oleh Dia Yang Maha Esa untuk terus bernafas dan menyambut hari kemenangan umat islam iaitu hari raya adilfitri pada tahun 2017. Alhamdulillah jugak dapat beraya bersama dengan ahli keluarga dan sanak-saudara di kelantan. Walaupun, hari raya keempat dah mula bekerja seperti biasa, masih terasa kehangatan raya tahun ni. Tunggu nak menjengah rumah terbuka sahabat #teamrayakl plak. 

Raya korang macam mana tahun ni?? Ada apa-apa perubahan?? Aku masih beraya dalam kategori #teamrayasolo hahaha. Mana-mana yang bakal bertukar status syukur alhamdulillah, kalau ada kenduri tu jemput-jemput la aku di sini, sekurang-kurangnya dapat merasa kenduri orang lain, kendur…

Cerita Tentang Charity Run

Assalamualaikum.....

Larian amal yang aku nak sangat join ni adalah antara charity run kali kedua aku. Sape yang taktaw pasal charity run ni boleh baca Larian Amal : Hear For You Charity Run . Paham-paham jelah aku nih bab lari-lari lemah sikit tapi lau bab shopping i'm no. 1 so tak mustahil ni baru kali kedua wakawaka..eksaited dia takyah citerlah walaupon aku sorang jer eksaited lebih, yang si farah and faezah lagi sadisss diorang anti-larian, awal-awal dah kata taknak, takpe aku suke orang jujur nih hahaha maka aku sorang jelah yang join.

Beberapa hari sebelom larian ni, pihak penganjur dah email siap-siap suruh aku amik running kit kat Kolej Tun Syed Nasir (near by tasik titiwangsa) sebelom kul 7 pm. Aku yang sememangnya fail selok-belok jalan ni haruslah menyusahkan si farah tuk teman aku pi amik running kit nih. Farah redho jelah, lepas abis keje petang rabu aritu terus pecut ke destinasi. Nasib baik sempat weh 6.45 pm baru sampai. Alhamdulillah bangga sangat ada driver hebat …

Tawaran Biasiswa Curtin University Australia

Assalamualaikum.....


Ibarat orang mengantuk disorongkan bantal, ecehhh mukadimah orang tengah mengantuk tapi gigih jugak nak menaip bertabahlah uollss baca apa yang aku nak melalut nih.

Kalau diberi peluang untuk sambung balik study, siap ada biasiswa bagai sapa taknak wehh tambah-tambah untuk aku yang setakat ada diploma nih hahh tsskkk...redho jelah sebab aku bukan jenis pulun  nak study pon miahaha tapi kalau rezeki nak amik degree ke master ada depan mata alhamdulillah sangat, sujud syukur barangkali.

Bagi aku ini ibarat peluang keemasan kot, dari zaman muda remaja memang cita-cita nak study obersi. Menitik airmata darah wei tengok member seret beg kat epot nak pi study obersi. Aku?? hanya mampu tengok jelah, tulah sape suruh spm dulu tak pulun baca buku biologi, fizik,kimia dan seangkatan subjek?? hafal segala mak nenek dalam buku tuh?? Lau tak gerenti straight A's (mata ke atas,tangan ke bahu). Atleast, rezeki aku study obersi tercapai jugak sebab dapat kolej nursing kat Kuchin…