Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Di ambanG 2013

Assalamualaikum  Malam ni rajin plak nak menaip. Bangga jap sehari boleh update 2 kali besok 3 kali sehari barangkali. Insyaallah kalau istiqamah dan komited dalam melakukan sesuatu perkara sumer tu akan tercapai tak gitu??Tepuk dada tanya minda. Neway,azam tahun lepas camne?? tercapai atau tak??apa..tak tercapai dont worry usaha kuat ag taw jangan mengalah.Tak salah nak carry forward azam atau impian tahun lepas,kita tunaikan tahun 2013 yer awak.

Okeh arini memandangkan rajin update aku nak kongsi sikit sebanyak suka duka yang berjaya ditempuhi tahun 2012. Boleh aku katakan 2012 banyak mengajar erti kehidupan. Bila masa anda meningkat dewasa,makin banyak dugaan yang datang dan hanya Allah  yang tahu macam mana perasaan bila menghadapi sesuatu rintangan dalam hidup. Bila masa kita diatas kita lupa yang dibawah dan bila jatuh baru kita terhegeh sedar. Aku akui tahun 2012 banyak mengajar aku sifat sabar sabar dan sabar.Tu takpe lagi,nak bertahan ngan perangai manusia lah yang b…

iLham Resort Part 1

Assalamualaikum ini lumrah or habit terbaru aku simpan berbakul citer berbulan lepas,asyik terperam dalam draft sampai lupa nak post,my bad la kan asyik buzy jer memanjang.Time student banyak masa,masuk jer alam keje makaihh 24 jam pon rasa tak cukup.Tido boleh plak berjam-jam sampai tak nak bangun haisshh teruk bebeno.Dah dah!! cukup la membebel macam Mama (haisshh tetiba teringat kat mak)mari ikuti kisah pengembaraan aku ke PD haritu. Alhamdulillah selamat sampai kat sana dalam kul 1 pm,gerak bukan main awal dari kl tapi jammed bapak panjang kat r&r seremban.Fuh!!taw tak bab jammed ni la wat patah semangat nak berjimba, mood dah terbang sangat kesian taw.







So,kali ni kitaorang menginap kat ilham resort tanjung biru,wah first impression sangat baik ,view dia boleh dikatakan ohsem jugak la first time katakan datang sini sumernya nampak ok,cuba 2 3 kali tentu kurang ohsem bhaahaaha.Untuk pengetahuan korang ilham resort ni  PNB yang punyer,kaya la korang kan heheehe.








Lepas check…