Skip to main content

Missing MH370 Plane


Assalamualaikum



This bought tears in my eyes : 

"MH370, this is a air traffic controller hoping of seeing you, if you can hear us please maintain current altitude and fly direct to destination. We have got your approval for direct, other airlines will try to avoid your routing. We are happy to give you priority to land. Weather enroute is good and Beijing temperature is 5 deg celcius, a little bit cold. When landed please wear your winter coat and remember to hug your love one on arrival. They love you so much.Good day"





It's a worldwide news coverage,it's a tragedy beyond our control..nobody's fault. Pray all the family member be strong. Whatever religion you are,nothing beyond His control..as a Muslim we have to believe that.



Dont make fun of what happen with MH 370. We are talking about innocent people in there. Even we can't go there to save them..at least show the respect and pray for them. Its not funny if these thing involved your family or friend. Please. Seriously i'm in shocking mood because 30 of the passengers was friend collegues of Kak Shima. Kak shima was my travelpartner to Turkey last month. They went to Beijing for new and big project there. Such a big loss to the company. And also passenger Sofuan Ibrahim, he is friends to my fasilitator in Kuching.








Credit to udeyismailphotography

My heart go all out to the MH370 passengers,crews member, their families and friend. Please come back everyone. Teruskan berdoa kepada Allah.#PrayforMH370







Comments

Jari Manis said…
Lets pray for them aminnnnn masih berdebar menunggu berita terkini
HaFizaH aYu said…
Makin berdebar kak..any possiblity might happen
MyCherita said…
Jangan berhenti berharap dan teruskan berdoa agar pesawat Malaysia Airlines MH370 berjaya ditemui.
Siti Hajar said…
Salam kenal. Lets pray for them :)
Hafiz Azmi said…
May ALLAH grant them safety...
Farid Omar said…
Harap mereka dapat ditemui. Jom singgah ke blog saya, ada giveaway menarik :)

http://ridoma.blogspot.com/2014/03/ridoma-giveaway-salun-mata-di-eye-center.html
Lyaa Suriany said…
keep praying fr them
kesian.

jadual june tak keluar lagi.
tapi kan.
Air Asia tak bagi dah passenger masuk kokpit lepas tragedi MH370.

kesian passenger.

Myeizana said…
Always pray for them ....

Popular posts from this blog

Promo Qatar Airways To New York

Assalamualaikum

Alhamdulillah masih berkesempatan untuk update blog yang tak semenggah nih.Terpanggil untuk berkongsi tentang harga promosi yang ditawarkan oleh pihak Qatar Airways.Sebenarnya kalau diikutkan ada duit memang aku dah tempah tiket promo ni, namun apakan daya trip-trip lain masih bersusun.

Kalau ikutkan hati menjerit-jerit nak terbang ke New York sebab memang menjadi angan-angan aku untuk menjelajah bandar metropolitan tersebut. Apakan daya cuci mata jelah dulu.
















Selamat Hari Raya 2017

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya!!!

Ya Allah rindunya nak membebel balik kat blog nih. Dah berkurun tak update langsung. Tiba-tiba hari ni datang mood balik nak menaip nak lepas kempunan hehe. Jari-jemari kaku almaklum la dah bertahun tinggalkan dunia blog. Alhamdulillah walaupun dah lama tak bersiaran, masih lagi diberi kesempatan oleh Dia Yang Maha Esa untuk terus bernafas dan menyambut hari kemenangan umat islam iaitu hari raya adilfitri pada tahun 2017. Alhamdulillah jugak dapat beraya bersama dengan ahli keluarga dan sanak-saudara di kelantan. Walaupun, hari raya keempat dah mula bekerja seperti biasa, masih terasa kehangatan raya tahun ni. Tunggu nak menjengah rumah terbuka sahabat #teamrayakl plak. 

Raya korang macam mana tahun ni?? Ada apa-apa perubahan?? Aku masih beraya dalam kategori #teamrayasolo hahaha. Mana-mana yang bakal bertukar status syukur alhamdulillah, kalau ada kenduri tu jemput-jemput la aku di sini, sekurang-kurangnya dapat merasa kenduri orang lain, kendur…

Tawaran Biasiswa Curtin University Australia

Assalamualaikum.....


Ibarat orang mengantuk disorongkan bantal, ecehhh mukadimah orang tengah mengantuk tapi gigih jugak nak menaip bertabahlah uollss baca apa yang aku nak melalut nih.

Kalau diberi peluang untuk sambung balik study, siap ada biasiswa bagai sapa taknak wehh tambah-tambah untuk aku yang setakat ada diploma nih hahh tsskkk...redho jelah sebab aku bukan jenis pulun  nak study pon miahaha tapi kalau rezeki nak amik degree ke master ada depan mata alhamdulillah sangat, sujud syukur barangkali.

Bagi aku ini ibarat peluang keemasan kot, dari zaman muda remaja memang cita-cita nak study obersi. Menitik airmata darah wei tengok member seret beg kat epot nak pi study obersi. Aku?? hanya mampu tengok jelah, tulah sape suruh spm dulu tak pulun baca buku biologi, fizik,kimia dan seangkatan subjek?? hafal segala mak nenek dalam buku tuh?? Lau tak gerenti straight A's (mata ke atas,tangan ke bahu). Atleast, rezeki aku study obersi tercapai jugak sebab dapat kolej nursing kat Kuchin…