Skip to main content

Missing MH370 Plane


Assalamualaikum



This bought tears in my eyes : 

"MH370, this is a air traffic controller hoping of seeing you, if you can hear us please maintain current altitude and fly direct to destination. We have got your approval for direct, other airlines will try to avoid your routing. We are happy to give you priority to land. Weather enroute is good and Beijing temperature is 5 deg celcius, a little bit cold. When landed please wear your winter coat and remember to hug your love one on arrival. They love you so much.Good day"





It's a worldwide news coverage,it's a tragedy beyond our control..nobody's fault. Pray all the family member be strong. Whatever religion you are,nothing beyond His control..as a Muslim we have to believe that.



Dont make fun of what happen with MH 370. We are talking about innocent people in there. Even we can't go there to save them..at least show the respect and pray for them. Its not funny if these thing involved your family or friend. Please. Seriously i'm in shocking mood because 30 of the passengers was friend collegues of Kak Shima. Kak shima was my travelpartner to Turkey last month. They went to Beijing for new and big project there. Such a big loss to the company. And also passenger Sofuan Ibrahim, he is friends to my fasilitator in Kuching.








Credit to udeyismailphotography

My heart go all out to the MH370 passengers,crews member, their families and friend. Please come back everyone. Teruskan berdoa kepada Allah.#PrayforMH370







Comments

Jari Manis said…
Lets pray for them aminnnnn masih berdebar menunggu berita terkini
HaFizaH aYu said…
Makin berdebar kak..any possiblity might happen
MyCherita said…
Jangan berhenti berharap dan teruskan berdoa agar pesawat Malaysia Airlines MH370 berjaya ditemui.
Siti Hajar said…
Salam kenal. Lets pray for them :)
Hafiz Azmi said…
May ALLAH grant them safety...
Farid Omar said…
Harap mereka dapat ditemui. Jom singgah ke blog saya, ada giveaway menarik :)

http://ridoma.blogspot.com/2014/03/ridoma-giveaway-salun-mata-di-eye-center.html
Lyaa Suriany said…
keep praying fr them
kesian.

jadual june tak keluar lagi.
tapi kan.
Air Asia tak bagi dah passenger masuk kokpit lepas tragedi MH370.

kesian passenger.

Myeizana said…
Always pray for them ....

Popular posts from this blog

Selamat Hari Raya 2017

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya!!!

Ya Allah rindunya nak membebel balik kat blog nih. Dah berkurun tak update langsung. Tiba-tiba hari ni datang mood balik nak menaip nak lepas kempunan hehe. Jari-jemari kaku almaklum la dah bertahun tinggalkan dunia blog. Alhamdulillah walaupun dah lama tak bersiaran, masih lagi diberi kesempatan oleh Dia Yang Maha Esa untuk terus bernafas dan menyambut hari kemenangan umat islam iaitu hari raya adilfitri pada tahun 2017. Alhamdulillah jugak dapat beraya bersama dengan ahli keluarga dan sanak-saudara di kelantan. Walaupun, hari raya keempat dah mula bekerja seperti biasa, masih terasa kehangatan raya tahun ni. Tunggu nak menjengah rumah terbuka sahabat #teamrayakl plak. 

Raya korang macam mana tahun ni?? Ada apa-apa perubahan?? Aku masih beraya dalam kategori #teamrayasolo hahaha. Mana-mana yang bakal bertukar status syukur alhamdulillah, kalau ada kenduri tu jemput-jemput la aku di sini, sekurang-kurangnya dapat merasa kenduri orang lain, kendur…

Larian Amal : Hear For You Charity Run

Assalamualaikum.....

Sedagha dan sedaghi weekend selalu lepak rumah kan?? Kaki selalu menjalar ke shopping mall?? Apa kata minggu akan datang kita buat kelainan sikit, kasi lemak degil pecah meletoppss, kasi body fit sikit baru lah nampak anggun like Angelinah Jolly uollss gegurl, yang abang kacak kat luar sana boleh amik feel jadi Ben Ashaari hehehe ( ada jugak kena tibai nih). Sori abang Ben pinjam nama sat nohh.






So sape yang teringin melibatkan diri dalam larian amal anjuran UKM, boleh tanya maklumat lanjut seperti di talian kat gambar atas tuh eh.Objektif  utama larian amal ini adalah bertujuan untuk mempromosikan Hari Karnival Pendengaran 2014, disamping meningkatkan kesedaran orang ramai di luar sana.
Registration Fee RM30
Sila berlari dengan gigih taw uollss coz Siemens will sponsor hearing aids according to the number of loops made around Tasik Titiwangsa by all runners. Satu pusingan RM50 okehh tapi all runners ada limit sampai 4 loops sahaja. Abis jer larian amal tersebut, if uo…

Jom Travel : Tasik KenYir

Assalamualaikum
Hari minggu lau bosan kat umah konfem kuar pi Mid valley takpon Leisure Mall, tapi aku  nak ubah cikit hobi yang perabih duit tu, nanti duit wat shopping boleh simpan buat kawen winkwink. So kali nie jom cuci mata tengok keindahan alam semulajadi plak lari dari hiruk pikuk  bandar gituh. Actually tak plan pon nak ikut housemate balik kampong dia kat Kuala Berang, tapi pucuk dicita ulam mendatang, apalagi kita terjah je lah.
Ni last minute punya plan, lepas keje haritu terus siap- siap ke Hentian Putra nak naik bas kat sana. Ini kira gamble la sebab tak beli tiket awal tapi alhamdulillah kira bernasib baik still ade tiket. Bas kalau nak ke kuala Berang  beli tiket bas Tasik Kenyir sebab lagi dekat compare to bas ke Kuala Terengganu. 
Alhamdulillah kul 4 pagi dah sampai umah member aku, so sambung tido balik. Pagi nanti baru kita explore Tasik Kenyir. Dari umah member aku kat Sg Tong nak ke Kenyir tak lah jauh sangat pon dalam 30 minit gituh. Kira berbaloi 30 minit aku tu s…