Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

FrozeN Lake

Assalamualaikum..semalam aku dok godek godek kat yahoo, dah takde keje, nak hupdate blog bukan main susah sampai yahoo pon aku usha 189077 kali, dok delete email yang bertambun entah bende kejadah apa punyer email masuk dalam inbox sumer. Last last dalam masa dok usha mamat yahoo tu mata terkena panahan asmara kat picture kat bawah ni..Subhanallah cantik sangat!!















Pic yang ohsemm kat atas ni diambil oleh sorang gambargrapher Emmanuel Coupe iaitu seorang peserta dalam National Geographic Traveler Photo Contest 2011 di frozen lake (tasik beku kalau ditranslate) yang bertempat di Canada.
Teringin nak amik gambar yang super ohsemm macam nie guna kamera buruk aku....ermm adakah hasil nyer akan sama sebijik cam emmanuel atau lebih ohsemm lagi. Tapi sayang frozen lake tu kat Canada kalau frozen lake belakang umah aku kang senang ckit, bukan setakat frozen lake, tangki kumbahan umah  masuk sekali dalam gambar.
Ape yang aku dok pendam nak taip dari tadi lihatlah kebesaran Tuhan, sungguh Dia yang M…

JangaN MenYerah

Sahabatku, Biar ujian seberat gunung, Walaupun kau jatuh ke lubuk yang dalam, Terperosok, Hitam dan seakan-akan tiada cahaya, Jangan kau mengalah, Teruslah melangkah Teruskan melangkah Walaupun ia tidak mudah, Biar langkahanmu kecil atau tidak gagah, Ku tahu, Pasti ia berat dan payah, Namun itu semua tidak menjadi masalah, Asalkan kau terus melangkah, Ya, asalkan kau terus melangkah. Bangkitlah!
Angkat wajahmu, Bersihkan kotoran di bajumu, Buka jendela yang menutupi ruang-ruang hidupmu, Keluarlah dikau, Dan lihatlah sinar mentari itu! Sahabatku,
Teruskan langkahanmu, Lagi, dan lagi, Jangan sesekali kau hentikannya, Ya,Jangan dan jangan, Kerana aku, Amat-amat kepingin, Agar dikau dapat sama-sama merasai, Keindahan hari esok itu. Teruskan