Skip to main content

Larian Amal : Hear For You Charity Run

Assalamualaikum.....

Sedagha dan sedaghi weekend selalu lepak rumah kan?? Kaki selalu menjalar ke shopping mall?? Apa kata minggu akan datang kita buat kelainan sikit, kasi lemak degil pecah meletoppss, kasi body fit sikit baru lah nampak anggun like Angelinah Jolly uollss gegurl, yang abang kacak kat luar sana boleh amik feel jadi Ben Ashaari hehehe ( ada jugak kena tibai nih). Sori abang Ben pinjam nama sat nohh.







 So sape yang teringin melibatkan diri dalam larian amal anjuran UKM, boleh tanya maklumat lanjut seperti di talian kat gambar atas tuh eh.Objektif  utama larian amal ini adalah bertujuan untuk mempromosikan Hari Karnival Pendengaran 2014, disamping meningkatkan kesedaran orang ramai di luar sana.

Registration Fee RM30

Sila berlari dengan gigih taw uollss coz Siemens will sponsor hearing aids according to the number of loops made around Tasik Titiwangsa by all runners. Satu pusingan RM50 okehh tapi all runners ada limit sampai 4 loops sahaja. Abis jer larian amal tersebut, if uolls still get extra energy why not proceed to carnival yang diorang anjurkan,macam-macam info berkaitan korang akan dapat.



Insyaallah kalau iolls berkelapangan iolls pon nak join jugak tu pon lau tak sibuk ngan perihal rumahtangga ecehhh poyo sangat, padahal weekends nak jogging atas katil kahkah. Bye





Comments

Jari Manis said…
alaahh..Ayu..akak berada jauh dari lokasi tu huhuh
menarik jugak event ni.

Popular posts from this blog

Selamat Hari Raya 2017

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya!!!

Ya Allah rindunya nak membebel balik kat blog nih. Dah berkurun tak update langsung. Tiba-tiba hari ni datang mood balik nak menaip nak lepas kempunan hehe. Jari-jemari kaku almaklum la dah bertahun tinggalkan dunia blog. Alhamdulillah walaupun dah lama tak bersiaran, masih lagi diberi kesempatan oleh Dia Yang Maha Esa untuk terus bernafas dan menyambut hari kemenangan umat islam iaitu hari raya adilfitri pada tahun 2017. Alhamdulillah jugak dapat beraya bersama dengan ahli keluarga dan sanak-saudara di kelantan. Walaupun, hari raya keempat dah mula bekerja seperti biasa, masih terasa kehangatan raya tahun ni. Tunggu nak menjengah rumah terbuka sahabat #teamrayakl plak. 

Raya korang macam mana tahun ni?? Ada apa-apa perubahan?? Aku masih beraya dalam kategori #teamrayasolo hahaha. Mana-mana yang bakal bertukar status syukur alhamdulillah, kalau ada kenduri tu jemput-jemput la aku di sini, sekurang-kurangnya dapat merasa kenduri orang lain, kendur…

Cerita Tentang Charity Run

Assalamualaikum.....

Larian amal yang aku nak sangat join ni adalah antara charity run kali kedua aku. Sape yang taktaw pasal charity run ni boleh baca Larian Amal : Hear For You Charity Run . Paham-paham jelah aku nih bab lari-lari lemah sikit tapi lau bab shopping i'm no. 1 so tak mustahil ni baru kali kedua wakawaka..eksaited dia takyah citerlah walaupon aku sorang jer eksaited lebih, yang si farah and faezah lagi sadisss diorang anti-larian, awal-awal dah kata taknak, takpe aku suke orang jujur nih hahaha maka aku sorang jelah yang join.

Beberapa hari sebelom larian ni, pihak penganjur dah email siap-siap suruh aku amik running kit kat Kolej Tun Syed Nasir (near by tasik titiwangsa) sebelom kul 7 pm. Aku yang sememangnya fail selok-belok jalan ni haruslah menyusahkan si farah tuk teman aku pi amik running kit nih. Farah redho jelah, lepas abis keje petang rabu aritu terus pecut ke destinasi. Nasib baik sempat weh 6.45 pm baru sampai. Alhamdulillah bangga sangat ada driver hebat …

Tawaran Biasiswa Curtin University Australia

Assalamualaikum.....


Ibarat orang mengantuk disorongkan bantal, ecehhh mukadimah orang tengah mengantuk tapi gigih jugak nak menaip bertabahlah uollss baca apa yang aku nak melalut nih.

Kalau diberi peluang untuk sambung balik study, siap ada biasiswa bagai sapa taknak wehh tambah-tambah untuk aku yang setakat ada diploma nih hahh tsskkk...redho jelah sebab aku bukan jenis pulun  nak study pon miahaha tapi kalau rezeki nak amik degree ke master ada depan mata alhamdulillah sangat, sujud syukur barangkali.

Bagi aku ini ibarat peluang keemasan kot, dari zaman muda remaja memang cita-cita nak study obersi. Menitik airmata darah wei tengok member seret beg kat epot nak pi study obersi. Aku?? hanya mampu tengok jelah, tulah sape suruh spm dulu tak pulun baca buku biologi, fizik,kimia dan seangkatan subjek?? hafal segala mak nenek dalam buku tuh?? Lau tak gerenti straight A's (mata ke atas,tangan ke bahu). Atleast, rezeki aku study obersi tercapai jugak sebab dapat kolej nursing kat Kuchin…