Skip to main content

Cerita Tentang Charity Run

Assalamualaikum.....


Larian amal yang aku nak sangat join ni adalah antara charity run kali kedua aku. Sape yang taktaw pasal charity run ni boleh baca Larian Amal : Hear For You Charity Run . Paham-paham jelah aku nih bab lari-lari lemah sikit tapi lau bab shopping i'm no. 1 so tak mustahil ni baru kali kedua wakawaka..eksaited dia takyah citerlah walaupon aku sorang jer eksaited lebih, yang si farah and faezah lagi sadisss diorang anti-larian, awal-awal dah kata taknak, takpe aku suke orang jujur nih hahaha maka aku sorang jelah yang join.


Beberapa hari sebelom larian ni, pihak penganjur dah email siap-siap suruh aku amik running kit kat Kolej Tun Syed Nasir (near by tasik titiwangsa) sebelom kul 7 pm. Aku yang sememangnya fail selok-belok jalan ni haruslah menyusahkan si farah tuk teman aku pi amik running kit nih. Farah redho jelah, lepas abis keje petang rabu aritu terus pecut ke destinasi. Nasib baik sempat weh 6.45 pm baru sampai. Alhamdulillah bangga sangat ada driver hebat macam si farah (wajib kau kembang kalau baca nih).


Lepas hempas pulas stereng keta kat bulatan pahang, aku ajak si farah ni singgah makan sebagai reward tuk dia susah-susah tolong aku. Tapi farah ni beria-ria lah plak nak makan kek kat secret recipe, so aku ikut jelah. End up farah jugak yang belanja katenya sempena besday aku, orang pertama yang celebrate tuk aku, haruslah aku menumpahkan airmata yang ternyata mahal gituh. Tenkiu my bff luv you till jannah.

Balik rumah terus terjah running kit, siap sarung baju posing depan cermin

Maka tibalah hari yang dinantikan. Tapi ada sesuatu yang aku tak sedap hati nak bangun pagi tadi huarghh berkira samada nak teruskan atau tak ke larian amal nih. Akhirnya aku give up babe, aku give up, aku cancel nak join sebab si seng**ut telah menyerang. Adoiiii ni yang buat aku lemah nih, hancusss harapan aku nak kenal ngan abam-abam kacak masa larian. Niat pon tak baik dah so padam muka miahaha. Korang kena paham usha abam kacak hanyalah aktiviti sampingan,yang penting charity run tu okeh!!


Duhai running kit bertabah lah, aku janji nati aku jogging satu tasik permaisuri dengan menyarungkan baju biru itu. Harusss aku bermarathon dengan uncle chinese kat tasik tanpa segan silu pakai no 338 dan buat drama bahawa aku adalah puteri larian amal tsskkk.
So nampak gaya pagi tadi aku 'bercharity run' atas katil jelah nokkss.


Sekian, cerita tentang charity run aku.
Clucckk!! (bukak air tin 100 plus sambil rakus menenguk atas katil).
Sadis sangat.


Teşekkür ederim for reading!!





Comments

::EIDA:: said…
ida lame oii tak kuar jogging ape ntah lagi nak bermarathon niii huhuhuhu

Popular posts from this blog

Selamat Hari Raya 2017

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya!!!

Ya Allah rindunya nak membebel balik kat blog nih. Dah berkurun tak update langsung. Tiba-tiba hari ni datang mood balik nak menaip nak lepas kempunan hehe. Jari-jemari kaku almaklum la dah bertahun tinggalkan dunia blog. Alhamdulillah walaupun dah lama tak bersiaran, masih lagi diberi kesempatan oleh Dia Yang Maha Esa untuk terus bernafas dan menyambut hari kemenangan umat islam iaitu hari raya adilfitri pada tahun 2017. Alhamdulillah jugak dapat beraya bersama dengan ahli keluarga dan sanak-saudara di kelantan. Walaupun, hari raya keempat dah mula bekerja seperti biasa, masih terasa kehangatan raya tahun ni. Tunggu nak menjengah rumah terbuka sahabat #teamrayakl plak. 

Raya korang macam mana tahun ni?? Ada apa-apa perubahan?? Aku masih beraya dalam kategori #teamrayasolo hahaha. Mana-mana yang bakal bertukar status syukur alhamdulillah, kalau ada kenduri tu jemput-jemput la aku di sini, sekurang-kurangnya dapat merasa kenduri orang lain, kendur…

Promo Qatar Airways To New York

Assalamualaikum

Alhamdulillah masih berkesempatan untuk update blog yang tak semenggah nih.Terpanggil untuk berkongsi tentang harga promosi yang ditawarkan oleh pihak Qatar Airways.Sebenarnya kalau diikutkan ada duit memang aku dah tempah tiket promo ni, namun apakan daya trip-trip lain masih bersusun.

Kalau ikutkan hati menjerit-jerit nak terbang ke New York sebab memang menjadi angan-angan aku untuk menjelajah bandar metropolitan tersebut. Apakan daya cuci mata jelah dulu.