Skip to main content

Zaman hingusan aku...

Assalamualaikum...kitak owg sihat sik?? lelengau (iban: rindu) ngan blog tok (xfaham nape pagi2 cmni nak ckp iban) okeehh back to normal kang aku klakar (cakap) iban korang xfaham plak,nati aku wat en3 spesel cakap bhs iban...nak x nak x??So b4 aku nak kuar enjoy sat ag,aku tekad nak hupdate blog...lama giler xhupdate rase cam blog nie dianaktirikan oleh ibu kandung sendiri.

Entah hantu mana yang rasuk pagi ni, tetiba teringat zaman muda2 dulu, tiap kali dok tenung pic2 lama zaman sekolah yang sememangnya budak hingusan...aku sendiri segan n gelak sampai nak kuar anak tekak, lucu weii bila tengok pic2 tu balik...tapi ape yang aku suka bila momen tu kita flashback, macam syok jer n zaman muda-mudi dulu la sumer bende nak cuba, sumer bende nak tahu n sumer bende nak pink an??

from left : k.asmat.fazwa.janah.faezah.fatihah.aku.farah.napie

Perggh sungguh sadis tengok pic diatas innocent an??ternyata mmg budak hingusan la aku cakap sama lu.Masa tengok pic ni la aku dok gelak2 bila teringat balik lif berhantu kat Heritage Hotel...korang mesti tau an katne hotel ni...aku dah amnesia dah, hotel yang tmpt aku stay ni ngeri gak arrh meremang bulu roma aku lagi2 lif dia yg berabad lama, yg orang British wat angkut bhn galian dari terowong bawah tanah tu...nway cantik x uniform skool kitaowg??time ni aku librarian so tema pink menjadi pilihan ati n aku nampak kiut giler lam pic nih(perasaan perasan menebal)...wat bodo jer la ngan aku yang xtau hala tuju nih

Poyo jer aku posing

Geng giler pink VS geng giler putih

Lau xcilap  pic ni ari ke-2 kitaowg kat kl, pas pi klcc sumer cikgu aku bawak lepak2 kat putrajaya...mmg teruja sebab kagum ngan senibina kat cini...sampai skunk aku suka lepak kat cini tiap kali aku blik semenanjung n my bro jadi mangsa bawak aku pi sana cini...tQ my sweet bro luv u muah muah!!!

Kitaowg dah cam belangkas...asyik berkepit takut sesat dow
Akibat semangat patriotik yang tinggi cam gunung tu gak la, aku n da geng pi tugu negara..kat cini aku borong souvenier banyak2 punya la tamak budak nie...last2 hilang camtu jer tanpa tinggalkan jejak. 

Seingat aku kitaowg kat kl 3 ari..rasa cam nak undur blik waktu2 cam gni,mana x nyer ngan kos rm150 leh pusing2 kl 2-3 kali still kitaowg leh hidup,  punyer la murah ni sumer cikgu Asiah punyer pasal dia la yang handle, murah sangat2 xcam skunk xsah xde duit berkepok2 lam poket an..

Tapi sumer tu hanya tinggal kenangan, aku dah tua huhuhu tapi perangai cam premature teenagers..rinduww nak ulang zaman oldskool tuh tapi apekan daya masa xleh undur even mintak tolong doraemon pon sah2 dia leh tolong dah...eehh lau korang nak share2 zaman muda-mudi korang tu jgn lupa drop ur link kat en3 nih k...aku pon nak tengok gak muka pura2 innocent korang...miahahaha

Tu jer la yang aku nak citer...nak lepas gian lama xhupdate,nway tis weeks maybe blog aku pon xakan dihupdate...aku de exam 100 question n Osce (skill lab) dan xlupa gak my short vacation...ooyeeehhh can't wait for it, korang nak tau mana aku habiskan midteam break aku???tunggu je la sampai aku hupdate blog nih balik.Okeyyh geng..aku chow dulu nak siap2 jap ag nak kuar...sempat ag enjoy padahal esok exam doww,jangan tiru aksi lagak pandai aku nih...xbaik tuk mental & fizikal k!!

Comments

bez bila mengenang kembali kenangan eceh
HaFizaH aYu said…
Qaseh:yup best an bila ingt blik zmn muda2 nih br sedar dr dh tua kerepot
CikBulat said…
HAHA. Lama tak dengar lagu ni, lagu apa ntah. Lupa tajuk. Oh bulan, enggan melayan diriku lagi. Eh, apa hingus2 nie. HAHA. CB terengat masa skola jugak !!
HaFizaH aYu said…
oyeahhh cik bulat dtg blog kita la...segan sma kamu,ayu pon dh lupa lgu yuna ni tjuk pe..nak tgk pic u time skola blh x??
seronok zaman era persekolahan
HaFizaH aYu said…
isteri yang comel:yup zaman tu la xleh lupa smpai skunk

Popular posts from this blog

Selamat Hari Raya 2017

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya!!!

Ya Allah rindunya nak membebel balik kat blog nih. Dah berkurun tak update langsung. Tiba-tiba hari ni datang mood balik nak menaip nak lepas kempunan hehe. Jari-jemari kaku almaklum la dah bertahun tinggalkan dunia blog. Alhamdulillah walaupun dah lama tak bersiaran, masih lagi diberi kesempatan oleh Dia Yang Maha Esa untuk terus bernafas dan menyambut hari kemenangan umat islam iaitu hari raya adilfitri pada tahun 2017. Alhamdulillah jugak dapat beraya bersama dengan ahli keluarga dan sanak-saudara di kelantan. Walaupun, hari raya keempat dah mula bekerja seperti biasa, masih terasa kehangatan raya tahun ni. Tunggu nak menjengah rumah terbuka sahabat #teamrayakl plak. 

Raya korang macam mana tahun ni?? Ada apa-apa perubahan?? Aku masih beraya dalam kategori #teamrayasolo hahaha. Mana-mana yang bakal bertukar status syukur alhamdulillah, kalau ada kenduri tu jemput-jemput la aku di sini, sekurang-kurangnya dapat merasa kenduri orang lain, kendur…

Cerita Tentang Charity Run

Assalamualaikum.....

Larian amal yang aku nak sangat join ni adalah antara charity run kali kedua aku. Sape yang taktaw pasal charity run ni boleh baca Larian Amal : Hear For You Charity Run . Paham-paham jelah aku nih bab lari-lari lemah sikit tapi lau bab shopping i'm no. 1 so tak mustahil ni baru kali kedua wakawaka..eksaited dia takyah citerlah walaupon aku sorang jer eksaited lebih, yang si farah and faezah lagi sadisss diorang anti-larian, awal-awal dah kata taknak, takpe aku suke orang jujur nih hahaha maka aku sorang jelah yang join.

Beberapa hari sebelom larian ni, pihak penganjur dah email siap-siap suruh aku amik running kit kat Kolej Tun Syed Nasir (near by tasik titiwangsa) sebelom kul 7 pm. Aku yang sememangnya fail selok-belok jalan ni haruslah menyusahkan si farah tuk teman aku pi amik running kit nih. Farah redho jelah, lepas abis keje petang rabu aritu terus pecut ke destinasi. Nasib baik sempat weh 6.45 pm baru sampai. Alhamdulillah bangga sangat ada driver hebat …

Tawaran Biasiswa Curtin University Australia

Assalamualaikum.....


Ibarat orang mengantuk disorongkan bantal, ecehhh mukadimah orang tengah mengantuk tapi gigih jugak nak menaip bertabahlah uollss baca apa yang aku nak melalut nih.

Kalau diberi peluang untuk sambung balik study, siap ada biasiswa bagai sapa taknak wehh tambah-tambah untuk aku yang setakat ada diploma nih hahh tsskkk...redho jelah sebab aku bukan jenis pulun  nak study pon miahaha tapi kalau rezeki nak amik degree ke master ada depan mata alhamdulillah sangat, sujud syukur barangkali.

Bagi aku ini ibarat peluang keemasan kot, dari zaman muda remaja memang cita-cita nak study obersi. Menitik airmata darah wei tengok member seret beg kat epot nak pi study obersi. Aku?? hanya mampu tengok jelah, tulah sape suruh spm dulu tak pulun baca buku biologi, fizik,kimia dan seangkatan subjek?? hafal segala mak nenek dalam buku tuh?? Lau tak gerenti straight A's (mata ke atas,tangan ke bahu). Atleast, rezeki aku study obersi tercapai jugak sebab dapat kolej nursing kat Kuchin…